pranafestivalen2017-1002.jpg

YOGA247 - 200H YOGALÄRARUTBILDNING

Äntligen är den igång - min 200h yogalärarutbildning!
Du kan fortsätta att läsa om den här eller gå vidare till www.yoga247.se
Utbildningen har fått namnet Yoga247, som kommer ifrån idén att yoga ska kunna utföras - och levas -  varsomhelst, närsomhelst - 24/7, från det engelska uttrycket "twentyfourseven" (dygnet runt).
Yoga  behöver varken vara komplicerat eller svårt, men yogan behöver utmana dig - antingen fysiskt eller mentalt, men allra helst både ock för att en varaktig förändring ska kunna ske. Om förändringen sker i den fysiska kroppen (t.ex genom att du blir rörligare/smidigare/starkare) och/eller på andra sätt (t.ex genom att du blir mer klarsynt/fokuserad/tacksam/tydlig/nöjd/omtänksam) är individuellt. 

Att skapa min egen yogautbildning är något som jag har funderat på och stött och blött i många, många år innan jag slutligen kände att NU, nu är det rätt tid!

Jag längtar efter att få dela med mig av mina 20 års erfarenhet som yogalärare och över 25 års erfarenhet som utbildare inom olika träningsformat.

Det finns otaliga yogalärarutbildningar att välja bland idag, så hur ska man veta vilken utbildning man ska välja?

Fråga dig själv vad du är för sorts person, vad du själv uppskattar med yoga och vilken lärarstil som tilltalar dig. Gör din research väl. Helst tycker jag att du ska ha en god uppfattning om stilen/huvudläraren/inriktningen innan du signar upp för en lärarutbildning.

Yoga247 är en yogalärarutbildning för dig som är fascinerad av kroppen och sinnet, rörelse, anatomi, biomekanik, intelligenta sekvenser, lärarrollen, meditation, pranayama…. bland annat. 

Du älskar den fysiska delen av yogan och du känner även att yogan ger något mer. Du vill veta mer om yogans historia - utan filter - och du vill lära dig mer om meditation och pranayama, men du är mindre intresserad av att sjunga mantran eller djupdyka in i mysticismen.

Du vill leda både grupper och enskilda individer på mattan. Du vill alltså kunna hålla klasser på både gym, yogastudios, företag samt erbjuda yoga som personlig träning.

Du är intresserad av att jobba både med stela kontorskroppar, likväl som elitmotionärer eller idrottsmän/kvinnor.

Med största sannolikhet har du någon typ av fysisk bakgrund, oavsett nivå.

Under fem helger kommer vi att djupdyka in i yogans värld, tillsammans i en tight, mindre grupp. 

Dina två huvudlärare, jag, Monika Björn samt Peter Niemelä, välmeriterad osteopat med universitetsutbildning från England kommer att vägleda och utmana dig från början till slut och göra allt vi kan för att hjälpa dig att ta de första stegen ut i världen som nybakad yogalärare!

Om du känner redan nu - JA, DET ÄR DET HÄR JAG VILL GÖRA! - så vill jag först att du svarar på några enkla frågor innan du kan anmäla dig till Yoga247.
Eftersom du kommer att investera både pengar, tid, hjärta och själ för att kunna ta dig igenom kursen på bästa sätt - och jag  kommer att ge dig allt jag har i form av engagemang, erfarenhet, uppmuntran och konstruktiv feedback - är det viktigt att dina förväntningar och det jag kan erbjuda matchas rätt  från början. 
Om t.ex chanting och mantran står som topp 3 på din lista av saker som du vill kunna behärska efter din grundutbildning, så är inte Yoga247 rätt yogalärarutbildning för dig.
Jag har dock ett stort nätverk av helt fantastiska yogalärare, alla med sin individuella stil och inriktning, vilket innebär att jag i så fall enkelt kan slussa dig vidare.

Detta är ett urval av de moduler som ingår i Yoga247-utbildningen:

* djupgående anatomi/biomekanik
* hur du bemöter den vanligaste smärt- och skadeproblematiken hos deltagare.
* asana-praktik - att kunna förstå/behärska/lära ut ett kartotek av stående/sittande/liggande yogapositioner för att kunna tillgodose olika typer av elever/klienter.
* sekvensering - hur du planerar/genomför olika typer av sekvenser - från nybörjare till fortsättningsnivå.
* skadeförebyggande föreläsningar/workshops.
* lärarrollen - mycket tid kommer att ägnas åt att öva/finslipa just din autentiska röst/lärarroll.
* meditation - hur/varför/på vilket sätt.
* pranayama - olika typer av andningsövningar och hur de lärs ut.
* feedback - att både kunna ta och ge konstruktiv kritik.
* etik och moral  som yogalärare.
* Yogans 8 steg
* yogans historia ur ett vetenskapligt perspektiv. 
* yoga business - vad krävs för att kunna leva på yogan som jobb?

Efter fullt genomförd och avslutad godkänd utbildning är du redo att ta dig an företagsgrupper, klasser på gym/yogastudios/idrottsföreningar, samt privata kunder. 

HÖSTENS DATUM 2019, priset på utbildningen och hur du går till väga för att förboka din plats:

Datum som vi träffas HÖSTEN 2019:

Kurstillfälle 1: tor 29 aug - sön 1 sep

Kurstillfälle 2: tor 26 sep- sön 29 sep

Kurstillfälle 3: tor 10 okt - sön 13 okt

Kurstillfälle 4: tor 14 nov - sön 17 nov

Kurstillfälle 5: fre 29 nov - sön 1 dec

Torsdagarna startar 15.30, alla andra dagar kommer att vara heldagar, söndagarna slutar 16.00.

Kontakttid: ca 150h

Tid för egenstudier/inläsning/hemuppgifter: 50h+

Pris: 44.500:- ink. 6% moms.

Föranmälan: Intresseanmälan görs till info@yoga247.se eller via www.yoga247.se
Du kommer att få ett ansökningsformulär skickat till dig för att försäkra oss och dig om att detta är rätt utbildning för dig. Om vi tror att det finns andra yogalärarutbildningar på marknaden som kommer att passa dig bättre, så kommer vi att rekommendera dig dit.

Bokning: Efter att du har blivit antagen på utbildningen, betalar du in 4.450:- i anmälningsavgift för att säkra din plats. Anmälan är bindande. Restbeloppet faktureras till 3 månader innan första kurstillfället. 

Ingen återbetalning görs, men vid uppvisande av läkarintyg kan man efter överenskommelse avsluta utbildningen vid ett senare utbildningstillfälle så länge plats finns.

Certifiering: Efter fullt genomförda kurstillfällen, slutförda samt godkända hemuppgifter och presentationer erhålls ett certifikat som intygar att du har genomfört 200h yogalärarutbildning med Yoga247. 

 

IMG_1452.jpg